Zalsman winnaar Het Vitaalste Bedrijf 2016

Grafimediabedrijf Zalsman uit Zwolle is verkozen tot Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Directeur Herman Verlind ontving de prijs uit handen van Pieter van den Hoogenband tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam op 16 november 2016. Volgens de vakjury, die onder andere bestond uit professor Erik Scherder en Pieter van den Hoogenband, investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. Bekijk hieronder een impressie.

Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband loopt Zalsman voorop in het duurzaam inzetten van medewerkers. Vitaliteit, gezondheid en respect zijn kernwaarden binnen Zalsman, dat 163 medewerkers telt. De medewerkers werken en vergaderen staand en ze kunnen aan fietsbureaus werken, dit bevordert de bloedsomloop en houdt de medewerkers fitter. Lange dienstverbanden (van zelfs meer dan veertig jaar) zijn geen uitzondering bij Zalsman.

Het bedrijf werkt op het gebied van vitaliteit intensief samen met Lifeguard, een organisatie gespecialiseerd in gezondheidsprogramma´s op maat. Sporten, stoppen met roken en gezond eten worden vanuit de onderneming actief gestimuleerd, zeker bij de oudere werknemers. “Al een hele tijd zijn we bezig met datgene waar we in geloven: onze mensen stimuleren het maximale uit zichzelf te halen”, stelt Verlind. “We zijn ontzettend trots dat we hier nu zoveel erkenning voor krijgen en tegelijkertijd geeft het ons weer nieuwe inspiratie om volgende stappen te zetten”.

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf 2016 is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht deden professor Erik Scherder en Pieter van de Hoogenband de aftrap voor de verkiezing. Gedurende het jaar werd per provincie op zoek gegaan naar het vitaalste bedrijf, uit de provinciale winnaars werd uiteindelijk de landelijk winnaar gekozen. Synpact is verantwoordelijk voor de gehele campagne.

Neem voor meer informatie contact op met Maarten van Druten: m.vandruten@synpact.nl.