WVDO-Academy start succesvol: nieuwe data december

Ondernemers aan de slag met een strategie voor de toekomst

Dit jaar zijn we gestart met de WVDO-Academy. Speciale inhoudelijke (en betaalde) workshops voor ondernemers. Thema dit jaar: ‘Vernieuw je business model in 2 dagen’, met een link naar het thema van de Week van de Ondernemer 2015 ‘Futureproof Ondernemen’. Ondernemers werken met hun eigen team 2 dagen aan een vernieuwde toekomststrategie en een aantal kansrijke innovaties op hun business model. De eerste 2 edities in juli en september dit jaar waren zeer succesvol, vandaar dat we dit initiatief komend jaar verder uitbouwen.

2 dagen hard werken met je team en andere ondernemers

Meer dan 15 teams schreven zich inmiddels in voor de WVDO-Academy. Met teams van tussen de 3 en 6 personen gingen ondernemers gedurende 2 dagen aan de slag met hun eigen strategie. De bijzondere diversiteit van ondernemers bleek zeer krachtig te werken, iedereen leerde zo ook veel van elkaar. Bedrijven uit de bouw en techniek leerden van dienstverleners en groothandelsbedrijven weer van ontwerpers van buitenruimte en hightech start-ups. De omvang varieerde van organisaties met 5 tot 600 medewerkers.

Geen bla bla maar direct concreet

De workshops waren niet alleen een team-uitje voor de deelnemende bedrijven, er moest overdag ook hard gewerkt worden aan een strategie voor de toekomst. Dit ging op een snelle en visuele manier. Niet urenlang praten over een idee, maar ideeën uitwerken met behulp van het Business Model Canvas. Ook werd gewerkt aan een uitgesproken visie en ambitie, analyse van de context en de waarde propositie. Uiteindelijk werd het business model geïnnoveerd en ontstond er aan het einde van de tweede dag een nieuw business model voor de toekomst. De deelnemende ondernemers konden hiermee direct aan de slag. Dit zeiden de deelnemers na afloop:

Goed inzicht in ons eigen business model gekregen. Inspirerend voor onze stip op de horizon 2018′, Theo Wigger, directeur internationaal VIRO (internationaal ingenieursbureau)

Helpt om focus te krijgen, tot de kern te komen. Goede opbouw, simpele tools, persoonlijk advies’, Job van Riel, Managing Director Beeztees (leverancier huisdierbenodigdheden)

Het opent je ogen op je eigen business model’, Gerben van den Brink, Van den Brink Montage (staaloplossingen)

Levert bijdrage tot scherp krijgen van onze doelen. Heeft mij meer gebracht dan ik gedacht had’,G. J. Miedema, Miedema Houtindustrie (topleverancier houtwereld)

Workshop door Business Models Inc.

Deze eerste workshops werden verzorgd door Patrick van der Pijl van Business Models Inc. en een van de sprekers bij de Week van de Ondernemer dit jaar. Patrick helpt organisaties om op een andere manier naar hun business model te kijken en richting te geven aan de toekomst van hun bedrijf. Zonder moeilijke businessplannen en lange bla, bla trajecten, maar met een slim, toekomstbestendig en direct toepasbaar business model. Praktisch, to-the-point, snel, leerzaam, met je team en direct toepasbaar als je de deur uitloopt.

Meer informatie

Ook meedoen aan deze workshop? De eerstvolgende teamworkshop voor ondernemers ‘Vernieuw je business model in 2 dagen‘ vindt plaats op 1 & 2 december 2015 in Amsterdam. Voor meer informatie en aanmelden neem contact op met Remko Wouters: r.wouters@synpact.nl.