Vitaalste bedrijven van Overijssel en Drenthe bekend

Chemisch specialiteitenbedrijf Elementis uit Delden is Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel en Installatiebedrijf Energiewacht NV uit Assen mag zich Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe noemen. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs op 12 april 2017 tijdens een verrassingsbezoek.

Elementis uit Delden

Ellen Koster, European Finance Director en Monique Welberg, hr-manager, namen de prijs voor Elementis in ontvangst. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. Chemiebedrijf Elementis liet technologieconcern TRUMPF Nederland en EmerparkAuto Zwolle achter zich. Het welzijn en de gezondheid van de medewerkers staat bovenaan de agenda bij Elementis. Mensen moeten vitaal zijn, zowel op het werk als thuis. “We zijn workshops gaan organiseren, over zaken als slapen, ademhaling en mindfullness. Daar kan al heel veel winst worden geboekt als je je er een beetje beter in verdiept”, stelt hr-manager Monique Welberg. Ieder jaar is er een (vrijwillige) Health Check op kantoor. Vrijwel alle medewerkers doen mee.

Energiewacht uit Assen

Installatiebedrijf Energiewacht NV uit Assen is Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs vandaag aan directeur Marco Meijer. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Energiewacht liet NewComm IT en ICT-bedrijf Verentis achter zich. Energiewacht begon eind 2015 het project Eigenwijs in balans. In samenspraak met onder meer vertegenwoordigers van de 400 medewerkers werd een plan opgesteld om vitaliteit meer onder de aandacht van de collega’s te krijgen. De medewerkers van Energiewacht zijn trots op hun bedrijf. Dat voel je.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017

Beide winnaars nemen het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt 23 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Zalsman uit Zwolle, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

Over Het Vitaalste Bedrijf

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

Neem voor meer informatie over deze campagne contact op met Maarten van Druten: m.vandruten@synpact.nl.