UWV: Campagne Employer Branding

Hoe trek je de juiste medewerkers aan en hoe behoud je ze? Dit zijn vraagstukken waar UWV zich in 2017 voor inzet en aandacht voor vraagt via de campagne Employer Branding. Doel is om ondernemers te inspireren en te helpen om met een sterk merk talentvolle medewerkers aan te trekken, te motiveren en te behouden.

De campagne wordt uitgerold binnen de Week van de Ondernemer 2017, zowel tijdens de events (live communicatie), als in print en online via deondernemer.nl. Synpact is hierbij verantwoordelijk voor conceptontwikkeling, event design, campagnemanagement, projectmanagement en –realisatie.

Zo was UWV tijdens de Week van de Ondernemer 2017 in Utrecht met een team van arbeidsmarktdeskundigen aanwezig om ondernemers van tips en adviezen over de arbeidsmarkt te voorzien. Daarbij waren onder andere specialisten op het gebied van ‘employer branding’ aanwezig.

Arbeidsmarktadviseur Yves Pilet gaf tijdens de Week van de Ondernemer namens UWV gratis workshops over employer branding.

Voorafgaand aan de Week van de Ondernemer verscheen een interview met Yves Pilet in de WVDO Special die in een oplage van 1,3 miljoen als bijlage werd verspreid via ADR en Het Parool. Hierin deelt Yves Pilet 6 tips voor Employer Branding. Ook wordt hierin aangegeven dat Yves Pilet workshops verzorgt over dit thema tijdens de Week van de Ondernemer.

Tijdens de Week van de Ondernemer zelf werd Yves Pilet door Lars Sorensen geïnterviewd in de speciale WVDO-Studio. Zijn interview kun je hier terugkijken:

 

 

Zowel het artikel als het interview zijn veelvuldig gedeeld op de beschikbare social media kanalen, vooraf, tijdens en na afloop van het event.

Het is goed om te zien dat UWV als partner van de Week van de Ondernemer goed gebruik maakt van de nieuwe uitgebreide marketingformule van de Week van de Ondernemer. Ondernemers kunnen nu niet alleen tijdens de events geïnspireerd worden, maar ook gedurende het hele jaar via print en online content. Dit biedt enorm veel meer mogelijkheden voor de partners van de Week van de Ondernemer.

Neem voor meer informatie contact op met Maarten van Druten: m.vandruten@synpact.nl.