WVDO en Randstad helpen jongeren aan het werk

Randstad gebruikt de WVDO om jongeren aan het werk te helpen. Op de WVDO Eindhoven zijn er 15 enthousiaste jongeren die vrijwillig hospitality werkzaamheden verrichten en daarnaast graag met de bezoekende ondernemers in gesprek gaan over de mogelijkheden voor hen op de arbeidsmarkt. Help je mee deze jongeren aan een baan te helpen? Kom langs op de Randstad-stand of spreek de jongeren aan. Zij willen graag aan de slag!

Worden wie bent

De samenwerking komt voort uit de campagne #wordenwiejebent die Randstad momenteel voert om zoveel mogelijk jongeren beter inzicht in werk te bieden om hen zo dichter bij werk te brengen. Hard nodig, want uit onderzoek blijkt ook dat een kwart (24%) niet weet wat ze precies voor werk zoekt en 28% heeft geen duidelijk beeld over hun toekomstige loopbaan.

Jeugdwerkloosheid

De jeugdwerkloosheid is nog steeds relatief hoog. Dit zorgt er voor dat jongeren niet heel veel vertrouwen hebben in hun kansen op de arbeidsmarkt. Randstad deed onderzoek naar de verwachtingen van jongeren op werk na en tijdens hun opleiding. Zo is 25% positief over hun kansen op de arbeidsmarkt, maar 18% schat hun kansen negatief in. 59% van de jongeren denkt dat bijscholing nodig is om aan het werk te blijven. Dit blijkt uit onderzoek dat TNS Nipo deed in opdracht van Randstad onder 1022 respondenten.

  • 59% denkt zich te moeten bijscholen om aan het werk te blijven
  • 19% denkt dat opleiding belangrijker is dan competenties en vaardigheden
  • 24% weet niet wat ze precies zoekt in werk
  • 43% vindt dat er op scholen te weinig aandacht is voor de voorbereiding op de arbeidsmarkt

Lees hier meer over het initiatief van Randstad. Ben je ook geïnteresseerd in samenwerking met de WVDO om jouw campagne onder de aandacht te brengen van ondernemers? Neem dan contact op met Gerard van den Broek: g.vandenbroek@synpact.nl.