Essent: Ondernemersonderzoek duurzaamheid

Voor Essent Zakelijk hebben wij een online- en telefonisch onderzoek onder ruim 850 ondernemers afgerond: Hoe denken ondernemers over duurzaamheid en energiebesparing? Zijn zij op de hoogte van de (veranderende) wetgeving? Wat wil het MKB investeren en wat zijn de grootste belemmeringen? De uitkomsten van het onderzoek hebben de basis gevormd voor de ontwikkeling van een nieuwe dienst en campagne voor de zakelijke markt.

Uit het onderzoek bleek dat vier op de vijf MKB-ondernemers in Nederland bewust bezig is met energiebesparing. Driekwart van de ondernemers verwacht op dit vlak een actieve rol van hun energieleverancier.  Om in deze behoefte van ondernemers te voorzien, hebben Essent Zakelijk en haar servicepartners de EnergieFitScan ontwikkelt. Deze dienst helpt ondernemers om energieverbruik te besparen en de energieconditie van hun bedrijf te verbeteren.

Het onderzoek is zowel online als telefonisch afgenomen bij zakelijke relaties van Essent en de database van Synpact. Onze onderzoeken kenmerken zich door de extreme nieuwsgierigheid, onze directe contacten in de doelgroep ondernemers en de hoge respons-rate.

Neem voor meer informatie over ondernemersonderzoek contact op met Remko Wouters: r.wouters@synpact.nl.