Ministerie SZW: Campagne Duurzame Inzetbaarheid

MKB-Nederland en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vragen in 2017 weer aandacht van ondernemers voor Duurzame Inzetbaarheid. Binnen dit kader wordt een vernieuwd magazine uitgegeven, is er een media campagne en worden er events rondom het thema georganiseerd. Het doel is om ondernemers te inspireren op het gebied van duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Synpact is hierbij verantwoordelijk voor campagnemanagement, projectmanagement, communicatie en-realisatie en de integratie van de campagne binnen de Week van de Ondernemer.

Gedurende het jaar worden vijf events georganiseerd, elk in een andere regio: Utrecht, Groningen, Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam. Behalve in Groningen zullen deze events gekoppeld worden aan de Week van de Ondernemer 2017.

Het eerste event was tijdens de Week van de Ondernemer 2017 op 9, 10 en 11 mei in Utrecht. Hier verzorgde Leo Bormans, auteur van The World Book of Happiness, namens MKB-Nederland een keynote ‘Hoe creëer ik een topteam‘ voor ruim 650 ondernemers. Maurits Bruel, oprichter van De Geluksfabriek verzorgde gedurende de drie dagen de workshop ‘Van bevlogen ondernemer naar bevlogen team‘. Hier namen verdeeld over de drie dagen zo’n 450 ondernemers aan deel.

Op de beursvloer stond er tevens een team van professionals klaar die ondernemers hielp met het vergroten van de bevlogenheid en betrokkenheid van hun team. Zij gingen hierbij aan de slag met de speciale tools die hiervoor ontwikkeld zijn: Team Canvas en de Team Scan. Ook was er een aparte bijeenkomst voor een selecte groep ondernemers waarbij zij met elkaar in gesprek gingen over hun team.

Alle bezoekers konden voor verdere verdieping na afloop van het event de whitepapers van Leo Bormans ‘De kracht van geluk’ en Maurits Bruel downwloaden en zo verder aan de slag met de TeamCanvas in hun eigen bedrijf. Daarnaast wordt er extra (gratis) inspiratiemiddag aangeboden over Duurzame Inzetbaarheid op 4 oktober 2017.

Deze opzet zal ook gerealiseerd worden tijdens de Week van de Ondernemer 2017 in Amsterdam. In Rotterdam en Eindhoven zullen tijdens de Week van de Ondernemer speciale ontbijtsessies plaatsvinden over dit thema.

Neem voor meer informatie over deze campagne contact op met Maarten van Druten: m.vandruten@synpact.nl.