187 Europese familiebedrijven uit 17 landen bijeen in Amsterdam

Op 29 en 30 mei 2017 waren 187 Europese familiebedrijven uit 17 verschillende landen bijeen tijdens de 4th European Family Business Summit in Amsterdam, georganiseerd door EFB European Family Businesses en FBNed en gerealiseerd door Synpact. Opvallend grote familiebedrijven waren aanwezig: 38% gaf aan een omzet te hebben van tussen de 50 en 500 miljoen, 31% zelfs van meer dan 1 miljard.

 

Het event startte op 29 mei met een galadiner in het Scheepvaartmuseum. Een bijzondere locatie waar niet alleen familiebedrijven uit Nederland, maar ook uit o.a. Finland, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Spanje en Roemenië, kennis konden maken met elkaar en ervaringen konden uitwisselen. De meeste bezoekers waren aanwezig samen met andere familieleden die werkzaam zijn in het bedrijf, waaronder ook opvallend veel van de Next Generation. Om hier op in te spelen was er een speciale Next Gen tafel tijdens het galadiner samengesteld. Om ook nog iets van Amsterdam te zien, was er voorafgaand aan het diner een rondvaart door de grachten georganiseerd.

 

Op 30 mei vond de Summit plaats in het Concertgebouw in Amsterdam. Thema dit jaar: The Family Business: The Sustainable Choice. Peter Jaskiewicz, Associate Professor of Enduring Entrepreneurship University of Ottawa (Canada), ging in op hoe familiebedrijven presteren ten opzichte van andere bedrijven. In een panel discussie bespraken Fanja Pon (Pon Holding), Jonny Wates (Director Wates Group) en Jan Peter Balkenende (voormalig premier) de speciale rol van familiebedrijven op het gebied van duurzaamheid. De keynote werd verzorgd door Jyrki Katainen uit Finland, Vice-President European Commission. Een hoogwaardig programma voor een hoogwaardig publiek.

 

De European Family Business Summit wordt jaarlijks in een ander land georganiseerd door EFB European Family Businesses. Dit jaar was het de beurt aan Nederland, met als gastheer FBNed. Doel is om binnen de ‘family business community’ in Europa kennis over familiebedrijven met elkaar te delen op internationaal niveau.

 

Ook een campagne of event voor familiebedrijven? Neem dan contact op met Maarten van Druten: m.vandruten@synpact.nl.